Skip to content
Okna

Czy możesz wyłączyć bezpieczny rozruch po zainstalowaniu systemu Windows 11?

Czy możesz wyłączyć bezpieczny rozruch po zainstalowaniu systemu Windows 11?


Tak, po zainstalowaniu systemu Windows 11 możesz wyłączyć TPM i Bezpieczny rozruch. Musi wyłączyć Bezpieczny rozruch i TPM w ustawieniach UEFI.

Co się stanie, jeśli wyłączę bezpieczny rozruch w systemie Windows 11?

Co się dzieje po wyłączeniu bezpiecznego rozruchu. Po wyłączeniu tej funkcji bezpieczeństwa komputer nie sprawdza, czy korzystasz z cyfrowo podpisanego systemu operacyjnego, czy nie. Jednak nie odczujesz żadnej różnicy podczas korzystania z systemu Windows 11 lub Windows 10 na swoim urządzeniu.

Czy możesz wyłączyć bezpieczny rozruch po zainstalowaniu systemu Windows 11?

Tak, możesz wyłączyć TPM i Bezpieczny rozruch po zainstalowaniu systemu Windows 11. Będziesz musiał przejść do UEFI i wyłączyć Bezpieczny rozruch i TPM.

Czy wymagane jest bezpieczne uruchamianie w systemie Windows 11?

Chociaż warunkiem uaktualnienia urządzenia z systemem Windows 10 do systemu Windows 11 jest tylko to, aby komputer był zdolny do bezpiecznego rozruchu dzięki włączeniu UEFI/BIOS, możesz również rozważyć włączenie lub włączenie bezpiecznego rozruchu w celu zwiększenia bezpieczeństwa.

Join Telegram